Tillagningstid: Under 60 min
Ingredienser
- skal och saft av 2 apelsiner (2 apelsiner motsvarar ca 2 dl juice)
- 2 msk enbär
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk hel svartpeppar
- 2 1/2 dl vatten
- 50 cl indian tonic (gärna zero)
- 4 dl isbitar
- apelsinskal
- rosmarinkvistar
Gör så här:
- Lägg apelsinerna i kylen.
- Krossa enbär, korianderfrön och svartpeppar lite lätt i en mortel. Koka upp dem tillsammans med vattnet i en kastrull och låt sjuda ca 5 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen tills lagen är kall.
- Sila bort kryddorna och häll kryddlagen i glasen.
- Skär några remsor av skalet från apelsinerna till dekoration. Pressa juicen ur apelsinerna och fördela i glasen.
- Fyll på med tonic och is.
- Till dekoration: Dekorera med apelsinskal och rosmarin.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration