Spännande vodkadrinkar att testa hemma

Vem säger att spännande drinkar bara måste skapas av skickliga bartenders? Om du är en fan av vodka ger vi dig några av de mest intressanta och spännande vodka drinkarna du kan prova på hemma. Kanske vill du testa några av dessa på din nästa fest. Eller varför inte bara njuta av dem ensam när du sitter vid elden en kylig kväll. Vi garanterar att du kommer att njuta av dessa drycker,

Sovjet Martini

Öst möter väst i denna spännande vodka drink som tar det klassiska martini receptet och ger det en unik rysk twist. För att göra en sovjet Martini behöver du vodka, torr vermouth, och en citron zest för garnering. Blanda vodka och vermouth i en shaker med is och skaka väl. Slutligen häller du blandningen i ett kylt martini glas och låt det vila i några minuter för att bli riktigt kyld. Garnera sedan med citron zest för det sista pricken över i:et.

Moscow Mule

Moscow Mule är en klassisk vodka drink som har en uppfriskande och krispig smak som är perfekt för varma sommardagar. Du behöver vodka, ingefärsöl, färskpressad limejuice, och en lime klyfta för garnering. Blanda ingredienserna i en koppar mugg det är traditionellt använd för att servera Moscow Mules, lägg till is, och garnera med limeskiva.

White Russian

För något lite mer dekadent kan du prova en White Russian. Denna cocktail består av vodka, Kahlua, och grädde. Var noga med att skaka grädden väl innan du lägger den till cocktailen för att ge den en slät konsistens. Garnera med ett körsbär eller en liten nypa muskot om du vill förbättra dryckens rika smakprofil.

Black Russian

Om du föredrar något mindre sött, varför inte prova en Black Russian? Denna cocktail har samma grundläggande komponenter som en White Russian, men utan grädden. Resultatet är en stark, slät dryck som är perfekt för att linda ner en lång dag.

Sex on the Beach

För en mer exotisk smak kan du prova Sex on the Beach, en färgstark och fruktig cocktail. Denna drink kombinerar vodka med färska fruktjuicer, likaså med en touch av apelsinlikör. Den serveras bäst kyld och med en skiva färsk frukt för garnering.

Bloody Mary

En Bloody Mary är en upptagen kockgodien, kombinerar vodka med tomatsaft, Worcester sauce, Tabasco, salt och peppar för att skapa en kryddig, sältrik dryck. Det är den perfekta drycken för brunch, eller för att pigga upp dig efter en natt ut.

Avslutning

Oavsett om du föredrar något sött, syrligt, kryddigt eller starkt finns det en vodka drink för dig. Med dessa spännande drinkar i ditt arsenal kommer du vara redo att starta din egen hemma bar och imponera dina gäster på din nästa fest.