Baileys drink – recept på drinkar med Baileys!

Baileys Irish Cream är en ikonisk gräddlikör som fungerar utmärket i en myriad av drinkrecept. Den karakteristiska smaken av irländsk whisky blandat med rik grädde och chokladtoner gör Baileys till en favorit för många.

Baileys är inte bara en perfekt efterrätt i sig, men dess mångsidighet i drinkar är oändlig. Den kan användas för att skapa något så enkelt som en Baileys on the rocks eller ingå i mer komplexa cocktails. Nedan följer ett urval av recept på läckra drinkar där Baileys spelar huvudrollen!

Baileys Coffee Twist

Att addera Baileys till kaffe är ett klassiskt sätt att ge det lilla extra till din kaffepaus. Baileys Coffee Twist är enkelt men förtrollande och passar perfekt för en mysig kväll eller som avslutning på en god middag. För att göra Baileys Coffee Twist behöver du:
– Hett, nybryggt kaffe
– 4 cl Baileys Irish Cream
– Grädde (valfritt)
– Kakaopulver eller chokladflis för garnering

Fyll en varm kaffemugg med hett kaffe till cirka tre fjärdedelar. Häll i Baileys och rör om. Om så önskas, toppa med en klick vispgrädde och strö över lite kakaopulver eller chokladflis för en extra touch av dekadens.

Mint Chocolate Baileys Martini

För choklad- och mintälskare kan en Mint Chocolate Baileys Martini vara den ultimata drinken. Här kombineras Baileys med mintlikör och choklad för en oemotståndlig cocktail.
Ingredienser för Mint Chocolate Baileys Martini:
– 4 cl Baileys Irish Cream
– 2 cl grön mintlikör (t. ex. Crème de Menthe)
– 2 cl chokladlikör
– Is
– Chokladsås och krossade mintgodisar för garnering

Börja med att kyla en martini- eller cocktailglas. Ta fram en shaker och fyll den med is. Häll i Baileys, mintlikör och chokladlikör. Skaka kraftigt tills blandningen är välkyld. Sila sedan upp drinken i det kylda glaset. Garnera kanten med chokladsås och doppa den i krossade mintgodisar för en festlig effekt. Denna drink passar dessutom att avsluta en kväll med exklusiva whiskydrinkar som en söt efterrätt.

Baileys Salted Caramel Delight

Den söta, lite salta smaken av salted caramel har blivit populär i allt från kaffe till dessert och ger en extra dimension till Baileys-baserade drycker. Baileys Salted Caramel Delight är en drink som garanterat kommer att tilltala de som uppskattar den där perfekta mixen av sött och salt.
För denna läckra drink behöver du:
– 4 cl Baileys Salted Caramel eller Baileys Original
– 2 cl karamellikör
– 1 liten nypa havssalt
– Is
– Karamell sås och havssalt för kant

För att skapa en extra inbjudande presentation, använd lite karamellsås på kanten av glaset och doppa det försiktigt i havssalt. Lägg is i ett cocktailglas. Häll Baileys och karamellikör över isen och tillsätt en nypa havssalt. Rör om försiktigt och njut!

Baileys Velvet Vanilla

Vanilj är en smak som harmoniserar väl med Baileys och tillsammans skapar de en sammetslen drinkupplevelse. Baileys Velvet Vanilla är en enkel men förförisk cocktail som verkligen framhäver Baileys mjuka smakprofil.
Ingredienser för denna krämiga cocktail:
– 5 cl Baileys Irish Cream
– 2 cl vaniljvodka
– Is
– En skiva av färsk vaniljstång eller vaniljsocker för garnering

Lägg is i en shaker. Häll i Baileys och vaniljvodkan. Skaka tills det är välkylt och sila upp i ett isfyllt whiskyglas. För att förhöja vaniljsmaken ytterligare, skrapa över lite av innehållet från en färsk vaniljstång över drinken eller strö lite vaniljsocker över ytan.

Varje drinkrecept med Baileys erbjuder en annorlunda upplevelse, och det finns så många fler varianter att utforska. Baileys flexibilitet gör att det passar till alla tillfällen, vare sig det är en lugn hemmakväll eller en del av ett festligt cocktailbord. Prova ett recept, eller alla, och upptäck vilken Baileyskonfiguration som blir din nya favorit.