Fyra goda drinkar med äppelcider

Äppelcider har länge varit en populär dryck i många kulturer, inte minst för dess uppfriskande smak och mångsidighet. Med sina naturligt söta och fruktiga toner är cider en utmärkt ingrediens i en rad olika drinkar. Oavsett om du föredrar din drink med en alkoholhaltig sting eller som en alkoholfri variant, finns det gott om fantastiska recept att utforska. I denna artikel kommer vi att dyka ner i fyra goda drinkar med äppelcider – perfekta för sällskapliga tillfällen, som en fördrink eller bara när du vill njuta av något extra gott.

Höstlig Äppelcidersangria

Sangria är inte bara en sommardryck. Genom att använda äppelcider kan du skapa en höstlig version av denna klassiska spanska dryck. För att göra en karaff av denna äppelcidersangria behöver du följande:

– 1 flaska torrt vitvin (750 ml)
– 500 ml äppelcider
– 1 dl brandy eller calvados
– Honung eller socker efter smak
– 1 apelsin, skivad
– 2 äpplen, tärnade
– Kanelstänger och stjärnanis för extra kryddning

Börja med att kombinera vin, cider och brandy i en stor karaff. Tillsätt honung eller socker efter smak och rör om tills det löses upp. Lägg i frukten och de kryddiga elementen och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar. Ju längre det får stå, desto mer utvecklas smakerna. Servera i glas med is och en skiva apelsin som dekoration.

Spicy Äppelcidertoddy

Under kalla vinterkvällar finns det få saker som är lika tröstande som en varm drink. En äppelcidertoddy är ett härligt sätt att värma sig på och den har en kryddig twist som kommer att uppskattas av många. Du behöver:

– 200 ml äppelcider
– 4 cl mörk rom eller bourbon
– 1 msk honung
– 1 citron, juicen
– En nypa kanel eller kanelstång
– En nypa kryddnejlika

Värm äppelcidern i en kastrull tills den är varm men inte kokande. Tillsätt rom eller bourbon, honung och citronjuicen. Krydda med kanel och kryddnejlika. Rör om tills allt är väl blandat och honungen har löst upp sig. Servera i ett värmesäkert glas och njut genast av den värmande drycken.

Äppelcider Mimosa

En mimosa är ett populärt val för brunch eller som en välkomstdrink vid festliga tillfällen. Prova en twist på den klassiska mimosan genom att ersätta apelsinjuice med äppelcider.

Ingredienser:

– Iskall äppelcider
– Iskall mousserande vin eller champagne
– Färskpressad apelsinjuice (valfritt)

Fyll en tredjedel av ett champagneflöjt med äppelcider. Fyll upp resten med det mousserande vinet eller champagnen. För en ännu fruktigare variant kan du tillsätta en skvätt färskpressad apelsinjuice. Rör försiktigt med en sked för att kombinera och garnish med ett tunt äppelskive eller en apelsinspiral.

Alkoholfri Äppelciderpunch

Även de som föredrar alkoholfria alternativ bör kunna njuta av en god ciderbaserad drink. En frisk och fruktig punch är perfekt för alla åldrar och kan enkelt göras i stora mängder för festliga tillställningar. Så här gör du:

– 1 liter äppelcider
– 500 ml ingefära ale
– 500 ml bubbelvatten
– Färsk mynta
– Citron- och lime skivor
– Iskuber

Blanda äppelcider med ingefärans ale och bubbelvatten i en större punchkaraff. Tillsätt skivorna av citron och lime och en handfull myntablad. Lägg i en stor mängd iskuber för att hålla punchen kyld. Rör om försiktigt och servera i punchglas.

Drinkar med äppelcider erbjuder en värld av smaker som passar olika årstider och tillfällen. Oavsett om du föredrar något varmt och tröstande eller friskt och pärlande finns det en cidervariant som passar perfekt. Prova dessa recept nästa gång du vill upptäcka nya och spännande smakkombinationer eller bara njuta av ciderns mångsidighet.

Skål!