Hugo Spritz – fräsch sommardrink från norra Italien!

Hugo Spritz är en fräsch sommardrink från norra Italien som snabbt har blivit populär. Till skillnad från traditionella spritzers som använder bittra aperitifer som Aperol eller Campari, använder Hugo Spritz fläderlikör som bas. Detta gör den till ett utmärkt alternativ för dem som tycker att andra spritzers är för bittra.

Drinken är perfekt att servera som aperitif på en varm sommardag och innehåller flädersirap, prosecco, färsk mynta och lime. I denna artikel kommer vi att utforska receptet på Hugo Spritz och ge steg-för-steg-instruktioner för hur man gör denna uppfriskande cocktail.

Ingredienser för Hugo Spritz

För att göra en Hugo Spritz behöver du följande ingredienser: 0,5 dl flädersirap, 1 lime, 4 kvistar färsk mynta, 2 dl prosecco eller annat mousserande vin, och is.

Dessa ingredienser kombineras för att skapa en drink som är både uppfriskande och lätt att göra. Flädersirapen ger en söt och blommig smak som balanseras av syrligheten från limen och friskheten från myntan. Prosecco tillför en bubblig textur som gör drinken extra festlig.

Steg-för-steg-recept för Hugo Spritz

För att göra en Hugo Spritz, börja med att hälla fläderlikör och mynta i ett vinglas och muddla försiktigt. Låt blandningen stå i tre minuter för att smakerna ska utvecklas. Fyll därefter glaset med is och toppa med prosecco och soda. Rör om försiktigt och garnera med en myntakvist och en citronskiva.

Denna enkla process tar bara cirka fem minuter och resulterar i en drink som är perfekt för att njuta av på en varm sommardag.

Historien bakom Hugo Spritz

Hugo Spritz har sitt ursprung i norra Italien och är ett relativt nytt tillskott till spritz-familjen med bland annat Aperol Spritz. Drinken skapades som ett alternativ till de mer bittra spritzers som traditionellt dominerar regionen.

Genom att använda fläderlikör istället för bittra aperitifer, erbjuder Hugo Spritz en mildare och mer blommig smakprofil. Den har snabbt blivit populär, inte bara i Italien utan också internationellt, tack vare sin uppfriskande smak och enkla tillagning.

Hugo Spritz är särskilt uppskattad under varma sommardagar, då dess lätta och fräscha karaktär gör den till en idealisk aperitif. Kombinationen av flädersirap, prosecco, färsk mynta och lime skapar en drink som både är lätt att göra och njutbar att dricka.

Flädersirapen ger en söt och blommig ton som balanseras av syrligheten från limen och friskheten från myntan. Prosecco tillför en bubblig textur som gör drinken extra festlig.

Serveringsförslag och tips

Hugo Spritz är idealisk att servera som aperitif före måltider på varma sommardagar. För att göra drinken ännu mer tilltalande, kan du experimentera med olika garneringar som ätbara blommor eller bär.

Du kan också justera mängden flädersirap för att göra drinken sötare eller mindre söt, beroende på din smak. Om du vill ha en alkoholfri version, kan du byta ut prosecco mot mousserande vatten.

Slutkläm på Hugo Spritz

Hugo Spritz är mer än bara en drink, det är en smakupplevelse som förkroppsligar sommarens fräschör. Genom att använda fläderlikör istället för bittra aperitifer, erbjuder denna cocktail en mildare och blommigare profil.

Receptet är enkelt: flädersirap, prosecco, färsk mynta och lime. Perfekt som aperitif på varma dagar. Med fläder som bas och en bubblig textur från prosecco, blir varje sip en njutning. Prova också att experimentera med olika garneringar för en personlig touch. Hugo Spritz är en lättsam och elegant drink, perfekt för alla som söker en uppfriskande cocktailupplevelse.