Tillagningstid: Under 60 min
10 portioner
Ingredienser
- 1 bit torkad ingefära
- 1 kanelstång
- 4 kryddnejlikor
- skal av 1 citron
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 flaska torrt vitt vin
- ev 1 dl vodka
- skal och saft från 2 apelsiner
- 2 bitar ingefära
- 2 dl vatten
- 2 dl socker
- 8 dl utspädd flädersaft
Gör så här:
- Vit glühwein: Lägg kryddor och citronskal i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka ca 10 min. Låt lagen kallna och sila.
- Blanda lagen med vin och värm till lagom dricktemperatur. Spetsa ev med vodkan.
- Fläderdryck: Häll apelsinsaft och -skal i en kastrull. Tillsätt ingefära, vatten och socker. Koka upp och koka lagen ca 5 min. Låt kallna och sila.
- Blanda lagen med flädersaft och hetta upp till lagom dricktemperatur.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration